Provocări în profesionalizarea pieței traducerilor

AFIT România a organizat în data de 19 februarie 2011, orele 09:00-13:30, în Bucureşti, Hotel Ramada Majestic, Sala I.L.Caragiale masa rotundă cu tema:

„PROVOCĂRI ÎN PROFESIONALIZAREA PIEŢEI TRADUCERILOR”

Potrivit opiniilor participanţilor, conferinţa a fost un real succes atât în ceea ce priveşte relevanţa conţinutului şi calitatea vorbitorilor, cât şi interactivitatea discuţiilor. Destinat cu precădere directorilor companiilor din România care furnizează servicii de traducere şi/sau interpretariat, evenimentul a reunit 35 de reprezentanţi ai acestora şi 4 experţi invitaţi, care au oferit clarificări valoroase cu privire la câteva din cele mai arzătoare nevoi şi interese ale companiilor de profil.

 

Agenda a cuprins sesiuni de lucru pe următoarele teme:

„Plata traducătorilor colaboratori: aspecte fiscale şi juridice” (invitaţi: Marilena Balabuti – şef Birou Legislaţie – Contencios la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucureşti, Sorin Istrate – consultant pe probleme fiscale şi managing partner al Contexpert Consulting, Eugenia Ion – consultant fiscal Contexpert, moderator: Cristina Panait – Prolingua)
 „Căi de promovare a serviciilor de traduceri în 2011: marketing online” (invitat: Marius Deak – director general si de creaţie al agenţiei interactive GreenPixel, moderator: Matei Dumitrescu – Graal Soft)
– „Particularităţi ale managementului de proiect în traduceri  şi interpretariat” (dezbatere moderată de Laurenţiu Constantin – New Compass Services)

Vedeţi mai jos detalii despre experţii invitaţi. Citiţi aici cuvântul de deschidere a conferinţei.

Aşa cum este deja cunoscut, la sfârşitul anului trecut, Asociaţia Firmelor de Interpretariat şi Traduceri din România – AFIT şi Asociaţia Birourilor de Traduceri din România – ABTR, ambele înfiinţate în 2005, au decis să îşi unească eforturile într-o singura organizaţie, urmărind construirea unei reprezentativităţi solide şi unitare pentru companiile de profil.

Membrii celor două organizaţii alcătuiesc în prezent AFIT România, păstrând Statutul, Codul de etică şi denumirea acesteia, precum şi aparenenţa AFIT România ca unic reprezentant al României în EUATC (European Union of Associations of Translation Companies), deţinută din anul 2005. Masa rotundă din acest an continuă tradiţia întrunirilor desfăşurate de ABTR.

————–

Detalii despre experţii invitaţi la masa rotundă AFIT România din 19 februarie 2011:


Marilena Balabuti este şefa Biroului Legislaţie – Contencios din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucureşti. Totodată, participă ca lector la mai multe seminarii profesionale pe teme de legislaţie a muncii, organizate de avocatnet.ro (www.seminariileavocatnet.ro etc).



Sorin Istrate este fondator si managing partner al companiei de consultanţă fiscală şi contabilitate Contexpert Consulting. Este co-fondator al SmartVision si Auditrom Group şi s-a implicat activ în constructia grupului de companii Contexpert, orientându-se spre o calitate înaltă a serviciilor oferite.

Contexpert Consulting este o companie de top din România în aria serviciilor de audit, contabilitate, consultanţă fiscală, salarizare şi BPO. Creată în 1996, Contexpert a ajuns azi la peste 120 de clienţi, peste 50 de angajaţi, ocupând poziţia a 5-a în topul CECCAR al companiilor de contabilitate din Bucureşti. Este membră în CECCAR, CAFR, CCFR şi membru independent al prestigioasei asociaţii Morison International. Contexpert Consulting este certificata ISO 9001:2008.



Eugenia Ion este consultant fiscal în echipa Contexpert, având o amplă expertiza în ariile de consultanţă fiscală şi contabilă şi în aplicarea standardelor de contabilitate. Are experienţă în proiecte de reorganizare, achiziţii, fuziuni, divizări pentru clienţi din diverse industrii, revizii contabile şi fiscale, due diligence. Publică articole de specialitate şi susţine cursuri de formare profesională în domeniile sale de expertiză. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice la Universitatea Valahia din Târgovişte, este consultant fiscal autorizat de Camera Consultanţilor Fiscali din România şi expert contabil membru al CECCAR.



Marius Deak este director general şi de creaţie al agenţiei interactive GreenPixel. A urmat cursurile Universitatii Politehnica si Facultatea de Comunicare si Relatii publice / SNSPA. A infiintat in 1999 Green Pixel, una din primele agentii interactive din Romania, a coordonat creatia si strategia pentru multiple proiecte de promovare electronica pentru clienti din sectorul bancar, telecom, IT, media & advertising si servicii etc, inclusiv pentru branduri ca Vodafone, Cosmopolitan, National Geographic, BRD, Tarom, Pepsi, EuropaFM etc.