Forumul Traducerilor 2016 – Organizatori

Translating Europe Workshop
Acasă    •    Program    •    Vorbitori    •    Organizatori    •    Înregistrare

ORGANIZATOR PRINCIPAL

AFIT AFIT – Asociația Firmelor de Interpretariat și Traduceri din România

Asociația Firmelor de Interpretariat și Traduceri din România este, în prezent, singura asociație care reprezintă interesele societăților de interpretariat și traduceri pe piața românească. Începând din anul 2005, AFIT ROMÂNIA este membră cu drepturi depline și unic reprezentant al României în EUATC (European Union of Associations of Translation Companies). Printre obiectivele AFIT România se numără profesionalizarea domeniului, îmbunătățirea cadrului legislativ, alinierea la standardele internaționale, facilitarea accesului la informații și noutăți, precum și colaborarea cu alte entități active pe piața de profil din România.

Reprezentanți în echipa de organizare:
– Cristina Panait (Prolingua) – coordonator proiect
– Constantin Coșoiu (Smart Soft)
– Doina Diaconu (Diamondo)
– Oana Dorobanțu (Casa de Traduceri)

PARTENERI

UE Antena Direcției Generale Traduceri – Comisia Europeană

Antena Direcției Generale Traduceri funcționează în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România și are rolul de a facilita accesul cetățenilor la informații privind politicile Comisiei, prin traducerea și adaptarea la contextul local a comunicatelor de presă și a mesajelor Comisiei. În plus, ea oferă publicului interesat informații cu privire la activitatea Direcției Generale Traduceri și asistă unitatea centrală în organizarea, pe plan local, a unor inițiative precum inițiativa Translating Europe, concursul școlar de traducere Juvenes Translatores sau manifestări dedicate Zilei europene a limbilor (26 septembrie).

Reprezentant în echipa de organizare:
– Liliana Comănescu – Language Officer

APIT APIT România – Asociația Profesională a Interpreților și Traducătorilor

Asociația Profesională a Interpreților și Traducătorilor, cea mai reprezentativă asociație de profil din România, are ca scop principal protejarea și promovarea drepturilor și intereselor profesionale ale membrilor săi. Totodată, APIT își propune promovarea unor standarde de înaltă calitate, cooperarea cu autorități și insituții pe plan național, pentru îmbunătățirea statutului de traducător și interpret profesionist, impunerea și respectarea normelor de etică profesională, cooperarea cu organizații similare pe plan național și internațional.

Reprezentanți în echipa de organizare:
– George Papadopol
– Alina Mărgineanu