Confidențialitate

DATE CU CARACTER PERSONAL. CONFIDENTIALITATE.

 

ASPECTE GENERALE

In calitate de proprietar al site-ului www.afit.ro, Asociatia Firmelor de Interpretariat si Traduceri din Romania, denumita in continuare AFIT Romania, se angajeaza sa pastreze caracterul confidential al informatiei furnizate de catre dumneavoastra la accesarea si completarea oricaror rubrici din acest site precum si in orice relatie pe care o aveti cu asociatia.
Pentru a cunoaste toate conditiile generale, drepturile, obligatiile, sanctiunile si orice alte aspecte legate de datele cu caracter personal, va invitam sa studiati Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Legea este disponibila pe site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa de aici.
AFIT Romania utilizeaza metode si tehnici de securitate, dar si politici interne si proceduri de lucru aplicabile conducerii si personalului, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate si asigura persoanele care transmit date cu caracter personal ca acestea nu vor fi dezvaluite unor terte parti decat in conditiile legii.
In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, va informam ca beneficiati de urmatoarele drepturi in situatia in care ne oferiti spre colectare date cu caracter personal:

 • de confirmare, o data pe an, a faptului ca datele dvs. sunt sau nu prelucrate;
 • de interventie asupra datelor personale;
 • de opozitie asupra prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime, respectiv fara vreo motivatie in cazul prelucrarii datelor in scop de marketing direct.

AFIT Romania isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul site-ului www.afit.ro, precum si politica de confidentialitate fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica politica de confidentialitate a acestui site.

 

DATE PERSONALE SI ALTE DATE

Puteti consulta acest site fara sa va dezvaluiti identitatea sau sa dati vreo informatie in ceea ce va priveste.
Informatiile fara caracter personal pe care ni le veti comunica vor fi considerate ca fiind neconfidentiale si vor putea fi utilizate si difuzate de catre AFIT Romania partenerilor sai, cu respectarea dispozitiilor legale aplicabile.
Prin exceptie de la aceasta regula, informatiile pe care chiar dumneavoastra ni le transmiteti in cadrul mesajelor scrise de tip corespondenta postala clasica sau electronica precum si in cadrul comunicarilor directe sau telefonice si care solicita actiune din partea AFIT Romania nu vor fi considerate informatii confidentiale si vor putea fi dezvaluite de AFIT Romania unor terti in scopul solutionarii situatiilor prezentate de dumneavoastra (cereri de oferta, contacte comerciale etc.).

 

DATE PERSONALE

In afara de cazurile prevazute explicit in aceasta pagina a site-ului www.afit.ro si in legislatia aplicabila, AFIT Romania nu va obtine informatii care sa permita unor terti sa va identifice personal, exceptand situatia in care dumneavoastra insiva va dati acordul pentru aceasta operatiune.
Nicio exploatare, comerciala sau necomerciala, partiala sau integrala, a datelor primite nu va putea fi efectuata fara acordul dumneavoastra prealabil.
Aceste informatii sunt confidentiale si pastrate de catre AFIT Romania, personalul organizatiei si partenerii sai in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001.
AFIT Romania poate colecta datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

 • Pentru a livra bunurile, serviciile sau evenimentele pe care le-ati solicitat sau acceptat;
 • Pentru a ne ajuta sa cream si sa publicam continutul cel mai relevant pentru dvs.;
 • Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului;
 • Pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta nevoilor dumneavoastra;
 • Pentru a imbunatati securitatea accesului;
 • Pentru a imbunatati utilizarea si a va furniza un serviciu cat mai bun;
 • Pentru a respecta cadrul legal aplicabil asociatiilor si fundatiilor;
 • Pentru a prelucra informatiile pe care ni le oferiti in vederea realizarii de studii si cercetari cu caracter public, caz in care singurele informatii dezvaluite public sunt date statistice, centralizate, nu date cu caracter personal.

 

DATE FARA CARACTER PERSONAL

Este posibil sa obtinem informatii in mod automat, dar care nu pot fi in nici un caz asociate vreunei persoane. Aceste informatii se refera la tipul de browser pe care il utilizati, la platforma computerului dumneavoastra si la numele domeniului prin care aveti acces la site-ul nostru, ce pagini accesati in interiorul site-ului si altele asemenea. Aceste date sunt utilizate in scopuri statistice si nu servesc la identificarea in vreun fel a vreunui vizitator al site-ului www.afit.ro.

 

EXCEPTII DE LA CARACTERUL CONFIDENTIAL AL INFORMATIILOR PERSONALE

AFIT Romania are dreptul sa dezvaluie informatia confidentiala in urmatoarele cazuri:

 • in cazul unei dispozitii legale care prevede acest lucru;
 • in cazul in care are acordul partii vizate (beneficiarul);
 • in cazul declansarii unei proceduri legale fata de beneficiar, la cererea instantelor judecatoresti sau a altor organe abilitate conform legii.

 

LEGISLATIE

Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la AFIT Romania. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul AFIT Romania.

 

ULTIMA ACTUALIZARE LA 28.11.2011