EUATC

AFIT ROMÂNIA este membră cu drepturi depline şi unic reprezentant al României în EUATC, începând din anul 2005.

EUATC (European Union of Associations of Translation Companies – Uniunea Europeana a Asociatiilor de Firme de Traduceri) este o organizaţie internaţională, singura de acest gen din Europa, membrii săi fiind asociaţii naţionale de firme de traduceri al căror obiectiv este calitatea. Asociaţia europeană a fost înfiinţată în anul 1994.

Conferința anuală a EUATC

Conferința EUATC din 2014

A noua Conferință internațională se va desfășura în data de 8-9 mai, în Juan les Pins la Palais des Congrès D’Antibes. Conferința va analiza tendința de globalizare a industriei traducerilor și modul în care internetul poate fi utilizat pentru a servi mai bine interesele operatorilor.

Pe site-ul oficial găsiți programul. Sistemul de înregistrare este disponibil la acest url.

EUATC Conferinta 2014

 

Conferința EUATC din 2013

În 3 mai 2013, la Bruxelles a avut loc a opta conferință a EUATC, sub motto-ul TRANSLATION INDUSTRY ON THE MOVE – FASTEN YOUR SEATBELTS! Conferința a fost dedicață provocărilor care stau în fața industriei europene a traducerilor.

 

EUATC şi membrii săi au fost principalii promotori ai elaborării Standardului European pentru Servicii de Traduceri, EN 15038.

Obiectivele EUATC:

  • Promovarea celor mai înalte standarde de calitate şi de conduită în afaceri la nivelul asociaţiilor membre.
  • Comunicarea într-un singur glas, cu forţe unite, în relaţiile firmelor de traduceri cu instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale din Europa şi restul lumii.
  • Oferirea de informaţii şi de consultanţă beneficiarilor de traduceri asupra avantajului de a lucra cu firme de traduceri recunoscute.
  • Asigurarea de sprijin pentru rezolvarea problemelor comune care afectează sectorul de traduceri în Europa.
  • Implicarea substanţiala în efortul de lărgire a pieţei de traduceri de calitate în Europa.
  • Susţinerea colaborării cu traducătorii liber-profesionisti cu scopul de a promova, împreună cu aceştia, preeminenţa calităţii în serviciile de traducere.